Jag är så glad över att jag inte kan allt

IMG_9452

Jag har svårt att klaga över att Sverige tar emot invandrare. Migrationspolitiken är urkass men det är något annat. Jag tycker inte att vare sig invandrare eller tiggare är ett hot mot min ekonomi. När jag får hem Holger någon gång under året så betalar jag nästan 2 000 kr i månaden i försäkringar för mina djur.

Förutom det så handlar jag saker till dem med jämna mellanrum som både de och jag kan vara utan. Jag har nu köpt en tredje borste Madan (som inte alls är dyr) men egentligen behöver inte jag och dogsen/Helmer en tredje borste. Men jag ville ha en borste till Helmer som i färg matchade hans utställningsväska från 4dogs som han använt en gång hittills men snart ska använda igen. Jag handlar för att jag tycker det är roligt och tänker jag fortsätta med även om halva jordklotet skulle stå i brand. Men det får mig att inse att alla i Sverige inte är så fattiga att vi inte kan ta emot människor i nöd. Visst, det var 30 asylsökande som klagade på att de fick åka buss och bli placerade i Norrland. De fick då bli en bild av hur alla asylsökande tycker och tänker. Men ingen på FB blev upprörd över att 3 000 flyktingar drunknade i Medelhavet förra året. Hur engagerade är vi egentligen? Eller handlar mycket i grund och botten på att bitterheten över saker och ting i ens eget liv börjar ta över. Självklart ska all politik granskas, hyllas & kritiseras. Men man kan inte kalla invandrare för ”dem”. Det är lika imbecillt som att tro att alla vi i Sverige är stöpta i samma form. När man drar alla över en kam och ständigt uttrycker sig om ”dem” så är man rasist. Man behöver inte ha tatuerade hakkors på kroppen eller rakad skalle för att vara rasist.

IMG_9454

Nu har Helmer gett bort sin rosa borste till dogsen och kör nu med färgmatchning. Det som bryter av i färg är den svarta borsten Mason Pearson som kostade 569 kr. Men det kan vi leva med för de finns bara i svart, vit och rosa.

IMG_9456

Hundarna har nu två borstar tills in grå väska 😊. Mina hundar har förmodligen fler borstar och kammar än de som flyr till Sverige. Men jag skäms inte för min onödiga konsumering. Jag kan, vill och har råd. Däremot tänker jag ofta att jag är priviligerad att vara född och uppväxt i Sverige av föräldrar som lärt mig att mina val är mitt ansvar och jag kan inte skylla på någon annan än mig själv. Ni som är vänner med mig på FB vet varför jag dragit en gräns och rensar bort rasister från mitt FB.

IMG_9458

Jag är så glad över att jag inte kan allt för då får man lära sig nytt hela tiden. Fick tips av Ulrika på FB om denna flaska så jag köpte två och ska testa nästa vecka.

IMG_9459

Jag handlade flaskorna och borsten på Groomit.se

Nu ska vi se om vi kan ta oss ut i skogen om en stund. Det har snöat litegrann ❄️⛄️.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s