Basic och självklart för mig

IMG_2845
Peps, härlig attityd och utstrålning

Grattis till Tages (CH Kaspelix Kompis Tage) fina barn hos kennel Elestorps! I helgen var Heidi, deras uppfödare, på inofficiell utställning och det gick bra både för Elestorps Great Balls Of Fire ”Peps” och Elestorps Good Golly Miss Molly ”Decibell”.

IMG_2847
Decibell

Här hemma har vi planerat in ytterligare utställningar för dogsen 😊.

Utställningar är viktigt! Jag har med mig Natalja Skalins ord från avelskonferensen. Det är viktigt att komma ut och se många hundar och mäta sin uppfödning med andras. Så rätt hon har! Vi kan inte bedriva uppfödning via Facebook 😄.

IMG_2846
Decibell och Peps

Sen finns det någon som säger att man minsann inte bara kan fokusera på exteriören. Men vet ni vad, att en dvärgschnauzer har bra mentalitet och en sund hälsa för att få gå i avel, är så basic och självklart för mig. Barbro Kamleitner höll en genetikkurs i min länsklubb för några år sedan. Uppfödarna fick sätta sig i mindre grupper och diskutera igenom vilka avelsmål de hade. De fick ett medskick av Barbro, skriv inte att era avelsmål är en hund med bra exteriör och sund hälsa för det är grunden och en självklarhet.

IMG_9991

Jag har ju en Birma om någon nu missat det 😂. Jag är inte nybörjare på hund men på katt. Jag är med några FB-sidor som rör kattfrågor. Jag läste en tråd där en uppfödare ifrågasatte varför kombinationer görs slentrianmässigt och varför ingen hade mentorer. Jag log lite för själv för samma frågor ställs ibland i hundvärlden. Vem dömer av om en kull är slentrian eller om inga uppfödare har mentorer. Jag har en handfull människor som jag frågar och lyssnar till. Grundläggande för dessa handfulla människor är att de behöver inte bli kallade för mentorer. Jag går inte runt och kallar dem för mentorer. De är passionerade och brinner för sina raser och vi har hjälp av varandra. Allt behöver inte vara formellt uppstyrt utan mentorskap bygger på vänskap, förtroende och tillit. Tack för att ni finns!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s