Världens nionde underverk

Vad bra det är med Facebook! Igår kväll la jag upp en bild i FB-grupp på ett katthus som jag tänkt köpa till Helmer. Jag ville veta om någon hade erfarenheter av ett sånt hus eller hade tips på andra. Vips, det tog några minuter så hade jag fått tips på ett annat katthus. 

  

Egentligen är det ett hundhus men storleken small blir jättebra till två katter som vill kura ihop sig. Sen ska jag be min snickare snickra ihop en ställning så kojan kommer upp en bit från marken och en ramp till. Även det ett tips från FB 😊. 

 

Det som gör det här huset så praktiskt är att det medföljer isolering och taket kan öppnas så man kommer åt ordentligt att städa. 

Det finns en uppsjö kojor men det alla har gemensamt är att de inte håller hur många säsonger som helst. Det här huset kommer att få stå ute året om för jag tänker inte baxa in katternas inredning för vinterförvaring. Ni vet ju hur mina egna sommarmöbler har det 😂. 

     

Helmer (S*Gulledej’s Kronos) ser fram emot ett eget hus 😻. Jag ska köpa en fårpläd från Ikea och lägga i huset. För alla som inte har katter som kampar med fårfällar så pälsen lossnar och hamnar i kattens mage, rekommenderar jag att ni köper fårplädar av Anneli Townsend. Ni hittar henne på FB eller via Hundgott. Vi andra får hålla oss till kortluggade fällar från Ikea 😂. 

Fårskinn är något av det bästa man kan ha som underlag för kattens päls. Allt som inte är naturmaterial sliter på pälsen. 

 

Mamman till världens åttonde underverk, Helmer, heter Pikatchu 😻. Hon blev mamma den 10 maj till fem Birmakattungar. Tre tjejer och två killar. Kattungarna är födda hos S*Gulledej’s. Pikatchu (S*Golden Beautys Peachy Pebbles) är lilasköldpaddsmaskad. Pappan är créme, CH NO*Stalderkattens Mr Dennis (Melvin). Färgerna som kan bli är blåmaskade hanar och blåsköldpaddsmaskade honor samt kan det bli creme hanar och honor. Spännande om det nionde underverket, Holger, finns här eller i kommande kull. Det får uppfödaren bestämma 😊. 

2 reaktioner på ”Världens nionde underverk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s