Allt är inte guld som glimmar och alla missfärgningar är inte svamp

Har man vita skägg och vita tassar så har man någon drabbats av missfärgningar. De andra färgerna får också missfärgningar men det syns inte lika tydligt på en mörk hund som på ljus. Jag tänkte inte på det förrän en kompis sa att även svarta får missfärgningar. 

Det första alla får höra är att det är svamp vilket är fel. För badar man efter konstens alla regler med ett svampschampo och det inte hjälper så är det inte svamp och tittar man på huden och mellan trampdynorna hos en veterinär så ser det inget konstigt ut och hunden vare sig kliar eller tvättar sig på tassarna. Det är bara tråkigt skitrött helt enkelt. 

Nästa är fodret men efter två år med färskfoder så blev mina dogs ändå lite röda i skägget och på tassarna. 

Jag har kommit på lösningen som inte var någon raketforskning men ibland ser man inte skogen för alla träden 😄. När vi varit ute så har jag slarvat med att torka tassarna torra. Jag har torkat av tassarna men inte torkat snustorrt. Jag trodde även att det var fel på vattnet hemma men det är det inte. Det gör jag gjort i några månader efter att vi kommit in är att föna tassarna torra med superfönen. Jag har svala golv som jag älskar att gå på. Min mamma säger att de är kalla 😄. Men de hjälper inte till att torka hundtassar. Av den anledningen har jag två superfönar, en i trimhuset och en inne i huset för tassarna. 


Det finns massa tillåtna medel som sägs hjälpa och det gör det säkert men hålls inte tassarna snustorra så blir det att kasta pärlor på svin. Exempel på bra tillåtna medel är wonderblokstvålen från Plush Puppy. Jag är inte så impad av detas övriga produkter som jag provat (i andra sammanhang än missfärgade tassar) från dem och tycker inte heller att de doftar särskilt gott men tvålen är bra. Forfarande finns det inget schampo som toppar det jag använder från Chris Christensen. Vanlig flytande galltvål är också bra till skägg och tassar. 


För att få bort missfärgningar så fungerar vinäger och atamon. Jag gjorde en blandning och så körde vi en kur morgon och kväll. I kombination fönade tassarna efter varje gång de varit ute. Fönar gör jag fortfarande. Skägget är svårast att hålla torrt men det jobbar vi vidare på. 

Aldrig färga tassarna, dels är det förbjudet och pälsen kommer dessutom att gå av. 

Klippa rent mellan trampdynorna och klorna varje vecka är ett måste.

Jag har som sagt testat en mängd olika produkter som utlovas vara bra mot missfärgningar men de gjorde inte mycket nytta utan det som har funkat är snustorra tassar och vinäger/atamon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s