Torsten norsk vinnare 2016

När jag fick frågan om att följa med till Lilleström och Norsk vinnarutställning så sa jag nej typ fem gånger. Det är ingen idé sa jag för spanska domare gillar inte mina hundar. Har du ställt för spanska domare frågar Maria. Nej,  säger jag stenbocksbestämt men jag vet att det är ingen idé. Som utställare vet man ju, eller hur 😂. Jamen så kan du ju inte resonera säger Maria och påtalar det viktigaste av allt, hemifrån vinner du inget 😄. Roligt som det är med utställningar så följer jag med just bara för att det är roligt och åker man kan man lika gärna anmäla hund och dessutom dröjer det så länge annars till nästa utställning som är MyDog. Torsten och Vera anmäldes och hotell bokades av Maria och jag bokade bort en fest.

Vi landade på hotellet vid 18-tiden och hade gott om tid att rasta hundarna innan vi åt middag. Maten på hotellet var på nivån ok. Jag minns inte ens att jag åt mat när jag var yngre och var ute och reste men numera vill jag ha god mat. Säkert ett ålderstecken 😄. 


Fotat från femte våningen på hotellet. Fint och rymligt hotellrum. Trevlig personal på hotellet. Frukosten öppnade för oss utställare lite sent men det hade hotellet löst det smidigt genom att  man kunde boka ett frukostpaket gratis 👍🏻. 

Vi åkte i karavan på morgonen med Spångberg-Sjöberg-BorgBroberg från hotellet till Mässhallen i Lilleström 😘. 

Parkeringen var sjukt hal. Man höll på att slå ihjäl sig när man klev ur bilen. Det var så halt att man höll på att halka även när man stod still 😄. Kanske ett tecken att jag vågade vägra vinter och inte hade vinterpjuksen på fötterna 😄. Bra med parkeringplatser och skönt med asfalt så vagnen som redan är lättrullad blev än mer lättrullad. Känns som ytterligare ett ålderstecken 😂.

Fin hall men i Norge är det inte ovanligt med rektangulära ringar och så även denna utställning. Burar och trimbord var hänvisade till speciella platser och det blev bra även om jag var lite skeptisk till det innan utställning. Lätt att ta sig fram när det blev rena gångar att gå i. 

Jag som tycker dvärgschnauzer generellt får röra på sig för lite i ringen och den mesta bedömningen värderas på vem som står still snyggast fick jag så jag teg 😂. Ofta nöjer sig domarna med ett varv, ibland 2 men vår domare för dagen körde med fyra eller fem varv som start på klassen och sen likadant i klasskonkurrensen. Domaren kände igenom hundarna nogrannt på bordet. För Torsten är många varv i rörelse bara en fördel för han rör sig bra från början och sen bättre och bättre och kan trava på i oändlighet. Jobbigare för matte dock 😂. Torsten vann i en stor championklass och sen i bästa hane var det till att trava på ytterligare i flera varv, jätteroligt!  Ännu roligare när domaren pekar på oss och på första platsen! Torsten (C.I.B SKBV NORD UCH DK jKLCH SKBV Brackets Halla Ballou) bästa hane hane och Norsk vinnare 2016 🌟 och matte behövde en sportflaska a la red bull 😄. Så glad över Torsten och återigen så glad över alla fina hundar han har i sin stamtavla, tack alla! Det är många som bidragit till ens hund men de 15-16 varven var min prestation 😄 😅.

Jag fick snällt hjälp av flera med att hålla i Torsten när jag skulle in med Vera i championklass. Likadant för tikarna, noggrann genomgång på bordet av domaren och sen lika många varv som tidigare. Jag skulle kunna ha det så på varje utställning. Det var inte rörelser för att domaren hade svårt bestämma sig utan för att funktionaliteten kommer fram i rörelse. 

Rörelse innebär inte att man ska springa snabbt med hunden utan hunden ska trava och inte gå. En hund med balans rör sig balanserat i rörelse. En hund utan vinklar fram och bak har också balans i rörelserna men kan inte röra sig effektivt varv efter varv. En hund som är sämre vinklad rör sig med knappa steg och får pendla snabbt fram och tillbaka med sina ben. De får ta så många mer steg i rörelse än en hund som har vinklar fram och bak (som då har marktäckande rörelser). Och återigen, en hund som har vinklar är inte övervinklad. En övervinklad hund är övervinklad. Den kan inte eller röra sig effektivt. Hemma i vardagen rör sig hundarna ständigt och de behöver även effektiva rörelser då också så det är inte bara en utställningsgrej. 


Vera placerade sig trea i en stor championklass och totalt som 4-bästa tik 😊. Bästa tik vann Teklas uppfödare Mia Ejerstad med sin tik Steadwyn Reccon Me som också blev norsk vinnare och vann CACIB & cert, grattis! Sen var det dags för några varv till i tävlan om bäst i rasen. Jag och Torsten svävade på moln redan innan blev bäst i rasen och ännu gladare 😊.

Bästa resesällskapet Maria körde hela vägen hem. Jag hade alla gånger kört i diket av trötthet så min tacksamhet är stor 😄. 

Tack alla för en väldigt trevlig novembersöndag 😊. 

Här hittar ni länk till resultat och kritiker. 

Ps. Någon dag är ska jag blogga om de nya utställningsreglerna som gäller från 2017. Inte om det som är ändring utan mer om det som inte ändrades, att CK är kvar. Mer om det kommer 😊. 

3 reaktioner på ”Torsten norsk vinnare 2016

  1. Pingback: Flera varv – Kennel Brackets blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s