Lära sig, utveckla sig och inte stagnera

Lanthandeln hade jordgubbar igår och det stod mitt namn på kartongen 😄. 

Jag måste ju öva med min kamera så häromdagen så var det bara ut och fota. Tekla sötnosen fick vara modell. Jag är jättenöjd med kameran och objektivet. Blir det dåliga bilder så beror det inte på utrustningen utan på mig 😄. 

Holger var också modell ❤. Till helgen ska han och Helmer få gå ut i sele så ska vi se om jag kan få till bra bilder utomhusbilder. De är riktiga livsnjutare 😊. Deras harmoni smittar. 

Harmoni kommer inifrån. Harmoni infaller inte bara för att man försöker intala sig själv, säger det högt eller målar upp en bild för sin omgivning att man är i harmoni. 

Harmoni handlar om att göra aktiva val om hur man vill leva sitt liv, vilka som ska få finnas omkring en och så vidare. Valen man gör kan göra att man under en tid inte är i harmoni men efter tag när röran lagt sig så finns den där om vill ha den. 

Alla vill inte ha harmoni. Du blir en i mängden och för de som uppmärksamhetsknarkar är det ingen hit. De vill fortsätta köra med tyck-synd-om-mig-kortet. 

Harmoni kan omöjligt infinna sig när livet eller välmåendet följer en berg- och dalbana. Någonstans i livet blir man vuxen och tar egna beslut vad man vill med livet. Det första steget är att inse att jag äger mina egna beslut och måste sluta skylla allt på andra eller ens barndom. Bränn offerkoftan och sluta låta som en grammofonskiva. 


Med oharmoniska människor kommer också draman och därför är det bra att lära sig stänga dörren. Alla behöver faktiskt inte finnas i ditt liv. Du väljer själv 😊. 

Själv ska jag beställa en bok Breeding like pros. Det finns en grupp på FB med samma namn och där finns info om innehåll och hur man går tillväga. Beställningen måste göras före 30 juni. Jag tycker det är intressant att ta del av andras erfarenheter och kunskaper. Jag kunde bara vara med en av gångerna på Dvärgschnauzerringens uppfödarutbildning som i vintras/våras som Anne Wallin och Maria Landergår höll. Men man lär sig nytt hela tiden genom att få del av det som andra delar med sig av. Det är en del av det som gör uppfödning intressant för mig, att lära sig och utveckla sig. 

Samma med trimning. Man lär sig hela tiden. Förra året när vi anordnade trimkurs med Mia Ejerstad så sa några, men du kan trimma varför ska du gå kurs. Ja men är det perfekt, nej. Blir man någonsin fullärd, nej. Jag vill inte stagnera 😄. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s