Snart valpträff

Här är Eskil (Gogo Dolls Drama Qing) trimmad och ägd av Synnöve och uppfödd av Alexandra (Brackets Halla Ballou ”Torsten” x New Era’s Verona). 

I september ska jag vara med när Alexandra har trimkurs för dem 😊. Det ska bli roligt att få se valparna igen. En del blir rädda för valpar som föds mörka men om valparna är ljusa eller mörka vid födseln och de första veckorna spelar ingen roll om föräldrarna har dålig peppar/salt (ej korrekt bandade svart och vita strån) för inget blir ju bra sen. Torsten och hans bror Ture (ej s&s) vara mörka som valpar och är bra peppar/salt och likaså Torstens mamma Trolla var mörk som valp. 

Maria Lindgren (Myltans kennel) la ut en bild i en FB-grupp som visar hur peppar/salt strån ska se ut. En bild säger mer än tusen ord och det gjorde den 😊. Man kan inte titta på en hund och säga, den är peppar/salt. Man måste bläddra i pälsen för en del hundar har enfärgade strån av olika färger som lägger sig omlott och upplevs som peppar/salt men hårstråna är inte bandade och alltså är inte peppar/salt. En svart/silver eller en svart skulle ju inte premieras om var tredje täckhårsstrå var heltgult eller heltbrunt på de ställen på hunden där täckhårsstråna ska vara helsvarta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s