Not så lagom

Birman är en lagom katt. Lagom päls, lagom aktiva och lagom även när det gäller höjder. Birma kan man skaffa sig om man inte vill ha en katt som hänger i takkronorna. Jag fick bilder på Helge (Taropaves Van Halen), not så lagom 😂. Tur jag inte har några takkronor 😄😘.

Snart kommer Helge hem och då ska jag göra ingenting annat än att sitta och titta på mina birmor. Birmor är världens vackraste kattras ❤️.

Helge är anmäld till NERKs klubbmästerskap i december. Samma utställning som Helmer (GIP S*Gulledej’s Kronos) debuterade på och blev domarens charmigaste katt 💞.

Helmer är Grand Internationell champion. Det är flottare namn på titlarna i kattvärlden 😄. Tar jag fram Helmers bedömningssedlar så har domarna sagt samma saker om honom. Torsten (CH. Brackets Halla Ballou) ställdes ut i söndags och det var hans 70:e utställning från det att han var junior. Han har några valputställningar utöver det. Ibland har vi läst något ”nytt”. Skillnaden mellan hund och katt är enligt min uppfattning att hunddomarna dömer för många raser. Hur insatt och aktuell håller man sig med raserna man dömer. Det blir mer och mer generellt hund som döms och inte dvärgschnauzer. Ett tecken på det är när dåliga pälsar släpps igenom som de gör. Då är det bättre att det anordnas färre utställningar. Idag är det flera klubbar som anordnar mer än en utställning. En domare av dvärgschnauzer bör kunna se skillnad på en trimmad päls och en päls som är maskinklippt i topparna för att kännas sträv alternativt effilerad över hela kroppen i topparna för att vara sträv. Spetsiga hårstrån + trimmad och icke spetsiga toppar = topparna är bortklippta med maskin eller effileringssax. Det sker på alla våra fyra färger. En klippt päls saknar funktion.

Ikväll ska trimma lite på Torstens päls, den är supersträv. Men som jag sa till en kompis igår, en dvärgschnauzer behöver enligt rasstandard inte vara supersträv utan det står sträv. Men jag vill ha vad jag kallar mellanschnauzerpäls på mina hundar och även färgen ❤️.

Valparna som Alexandra fött upp som är efter Torsten och hennes Nellie, där trimmar valpköparna själva sina hundar och åker på utställning. Om uppfödarna inte klarar av pälsarna till vardags eller till utställning hur ska våra valpköpare klara det? Pälsvård ska vara roligt och en trevlig stund med hunden och inte kännas som straffarbete 😄.

Mumsigt värre tycker elefantsnäckorna när de får algtabletter 😊.

En av mina tre malar. Hanarna är lika stora numera så nu kan jag inte känna skillnad pådem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s