Tikar har ett sjätte sinne

Kan man skriva om allt i en blogg. Ja, det kan man om man vill. Min blogg handlar i huvudsak om mina hundar och katter. Inget i mitt liv är för det hemligt och man får fråga om allt även om sånt jag inte skriver om här.

Innan 2018 var jag bra på att sätta gränser och jag blir påmind om att det är ett pågående arbete. Vad vore vi utan vår energi 😊. Tidigare hade jag en förmåga att trycka in saker som om dygnet hade 48 timmar men det är slut på det. Ibland faller jag in i gamla vanor och hoppar på ett tåg men får sen backa och säga nej. Säga nej till tråkiga saker är lätt och till roliga saker är det svårare. Det finns andra människor i världen som kan åka med tågen. Det jag tycker är tråkigt tycker nog någon är roligt och tvärtom.

Precis som förut går mina hundar och katter före mitt klubbarbete. Det innebär bland annat att utställningar går före möten. I alla år som jag jobbat i föreningsvärlden har jag aldrig sagt nej till en arbetsuppgift eller ett uppdrag men det har jag börjat med i år. Ett nej är ett nej och behöver ingen förklaring. Jag bryr mig inte om någon står som ett frågetecken och inte förstår varför.

Till hösten är det tänkt att det ska födas valpar här hemma. Alla uppfödare skulle önska att man visste vilken dag som tiken tänkte börja löpa. Tikarna har dessutom ett sjätte sinne 😄. Löpet som det är tänkt att det ska paras på att kan de skjuta fram en månad eller flytta tillbaka. De är inte tikar för inte 😄.

Vera till höger BIM & CACIB i Vejen 2016

Först ska Vera ögonlysas. Är det något fel så är det som det är. Någon kommer gotta sig (tyvärr finns det såna som inte är för rasens bästa utan är bara genuint elaka) men majoriteten som är med i det här med uppfödning av rätt anledning kommer tycka att det är tråkigt. Ögonfel drabbar alla så småningom så det finns all anledning att vara ödmjuk. Det tråkiga i det skulle också vara att ni då får vänta lite på temat som jag kommit på till hennes kull 😊. Teklas tema ska jag fundera vidare på 😊.

Torsten och Veras mamma Brackets Åsikt Utan Insikt ”Trolla”:

Och Teklas mamma är Silver Rainbow Life Is Wonderful på bilden nedan.

3 tankar om “Tikar har ett sjätte sinne

  1. Jag håller på att lära mig säga nej. Inte alltid så lätt i detta ”jante-land” där man förväntas vara alla till lags. Jag tror man har kommit långt när man lär sig säga nej till sådant som inte ger en positiv energi. Så tror jag! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s