En ny ofrivillig kompis

I slutet av januari genomgick jag en operation och som följd fick jag en stomi.

Sophie Ekström har tidigare berättat öppet om sin stomi. Tack vare henne så sa jag, dagen före min operation i möte med min kirurg, vi kör på stomi.

Sophies öppenhet gjorde att tanken på en stomi inte var skrämmande. Redan från början tänkte jag, det här blir bra. Det var lite drygt i början innan operationssåren läkte ihop. Nu har jag levt några månader med kompis och vi kommer väldigt bra överens😊.

Jag berättar för att det kanske kan hjälpa någon annan precis som Sophie hjälpte mig. Innan Sophie visste jag ingenting om stomi. Tack Sophie ❤️.

Jag väljer glädje och jag har bestämt att det här är inget hinder i mitt liv. Det finns värre saker. Med stomi kan man leva precis som vanligt 😊. Man kan dyka och hoppa fallskärm. Men jag nöjer mig med med att vara hund- och kattägare 😄.

”En stomi för avföring är att tarmen förs ut genom en öppning på magen och fästs mot huden genom en operation. Avföringen förs då ut ur kroppen genom stomin och samlas upp i en stomipåse. Man kan få en stomi för avföring från tjocktarmen eller tunntarmen.”

2 tankar om “En ny ofrivillig kompis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s