Inte alltid lätt för utomstående att hänga med vad som sker i en gruppfinal för hund

Hanen (Kenzo) är utvald, lådan med valpningsgrejorna är redo, valplådan står i kallförrådet, foder (Mush) till valparna är bestämt, tema till kullen är klart. Löper Vera? Nej 😄. Det verkade vid månadsskiftet som att hon var på g men icke. Hon har tyst löp och hon tycker det är mer sport så 😂. Ja ja ingen stress utan det blir när det blir.

Inte alltid lätt för utomstående att hänga med vad som sker i en gruppfinal för hund. Alla raser är indelade i 9 grupper utifrån användningsområde/släktskap. I grupp 2 Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar (en av de tuffaste grupperna) är det lite mer än 40 hundar som blivit BIR (Bäst i rasen) och som tävlar om fyra grupp-placeringar. Domaren förhandsbedömmer sina BIR-hundar innan de går in i stora finalen. Sen när alla hundar är inne i stora finalringen plockar domaren ut de hundar han/hon vill se en gång till.

I Tvååker på lördagen plockade domaren ut fyra hundar direkt och tackade av alla andra BIR-hundar på en gång. Ibland brukar domaren gallra och spara 6-7 st men här bestämde sig domaren för fyra direkt. Häftigt med Chottis riesen Marwa som BIG-1 och schnauzern Nero från Veronica/Maria som BIG-2 😊. Sen var det en dansk/svensk gårdshund och Leonberger men jag minns inte vem av dem som blev BIG-3 respektive BIG-4. BUS som speaker är super! Hon presenterar raserna och gör det förståeligt för publiken.

CH WW’17 Velvet Dandy’s Fafner ”Nero” BIG-2

Jag var inte på plats i Tvååker men fick rapporter via telefon och videoklipp på fb som gör att man blir bra uppdaterad. Även om det inte ger samma känsla som att vara på plats.

Dagens utlovade regn och åskväder uteblir enligt min väderapp och istället blir det sol. Vi hade sovmorgon imorse till 0730 😄. Vi får ta en promenad i skogen i skugga istället för vår tidiga tänka morgonpromenad 😊.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s