Inte koden till USAs kärnvapen

På senare år lämnar jag tillbaka rosetter på utställningen men sparar en del för att de vunnits för en speciell domare, någon hunds första rosett osv. Trots det så svämmar det över med rosetter både för hund och katt 😊. Ett I-landsproblem jag vet 😄. Men det blir trångt i trimhuset och jag kan inte med att slänga dem. Istället är bis/grupprosetter upphängda och resten förvaras i en plastlåda i garaget.

Låt ringsekreterarna göra sitt jobb. Blir det fel så andas och gå lugnt fram och prata med ringsekreterarna efteråt. Det är en rosett det handlar om, inte koden till USAs kärnvapen. Ingen får ett felaktigt resultat registrerat.

Skulle exempelvis certroseten delas ut felaktigt och utställarna hinner åka hem så finns det en ny rosett man kan få eller få den hemskickad. Ingen blir heller utan inteckningskort om det är viktigt med 100 kr som den är värd. Vill man bli fotad med certrosetten och arrangören har slut på dem så kan jag lova att det finns bussiga utställare som lånar ut sin för fotografering.

När det gäller CACIB och r-cacib så delas de alltid ut till nr 1 och nr 2 i bästa tik/hane oavsett om de är internationella champions eller inte. Förutsatt att de inte är juniorer eller veteraner då blir det till nr 3 och nr 4 istället. Cacib vandrar bara vidare till den med r-cacib och r-cacib vandrar aldrig vidare.

När mina hundar fått cacibrosetten i ringen så har jag gett den till den bakom mig om min hund är internationell champion. Inget måste man göra utan man gör som man vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s