Strikt

Igår blev det lite klubbarbete för Birmasällskapet och efter det svalkade vi oss på Agnetas brygga.

Jag är strikt med hur mycket tid som läggs på saker och ting. Tidigare var mitt liv inbokat till hundra procent. Finns säkert någon som känner, bara hundra procent jag kör på 120. Då vill jag bara kontra med att gratulera mig och inte dig. Med 120 procent så tar man inte hand om sig själv. Det har jag lärt mig den hårda vägen.

Jag vill ha egentid. Tid som inte är kravfylld då jag till och med inte gör någonting än att bara sitta som Ferdinand och nosa på blommorna i min trädgård eller i någon annans trädgård (som här Agnetas). Ha tid över att göra något spontant.

När det gäller klubbarbete så har jag blivit mer rationell. Alla får helt enkelt hjälpa till om något ska bli gjort. Förut tog jag på mig en massa saker för att ingen annan hade tid. Som om jag hade mer tid, knappast. Men jag kallar det för duktiga-flicka-syndromet. Jag tror flera känner igen sig i det. Men nu har jag ett nytt motto till alla som förväntar sig verkstad 24/7 från mig, dra in hakorna och kavla upp ärmarna och hugg i själva. Gnäll vänds tillbaka till avsändaren med ett budskap med just det. Jag har aldrig varit en person som satt mig på läktaren och kommer inte göra det nu heller. Jag har lärt mig massor genom åren och det har varit roligt men nu läggs det färre timmar på klubbarbete. Nu är det nya tider 😊.

Kanske var det inte bara duktiga-flicka-syndromet som drev mig utan även vilken färg jag är. Jag har glömt vilka färger som stämde in på mig utifrån boken Omgiven av idioter. Det är Agneta som läser boken och jag får nog ladda hem den på Storytel. Rött och blått var det kanske. Mer av det blå om jag inte minns fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s