Sommargympa

I helgen viftade många kattutställare med en solfjäder. Jag fick låna en och testade och det svalkade faktiskt 😊. Jag beställde en från Fyndiq som landade i brevlådan igår. Nu har extremvärmen försvunnit men jag är redo om den återvänder 😄.

Ikväll ska jag prova på gympa. Närkes Kils Gymnastikförening har pass på fotbollsplanen i Klockhammar (för medlemmar och icke medlemmar). Till kommande termin tänker jag bli medlem och testa bland annat Yoga. Det måste vara enkelt och nära för att jag ska träna kontinuerligt. När jag bodde vid Järntorget låg Friskis & Svettis fem minuters promenad från mig och då körde jag spinningpass 4-5 gånger i veckan, en svunnen tid 😄. Motion får jag med hundarna men jag behöver lite andra rörelser.

Jag blev av med sockerberoendet i samband med att jag skulle göra flera undersökningar veckan före jul som krävde att jag fastade innan. Kroppen var helt slut efter den veckan och veckan därpå åt jag mat som vanligt men då fisk och ingen läsk.

Socker lockar inte längre. Var och en är salig i sin tro men tallriksmodellen eller viktväktarna tycker jag känns mest sunt. Jag äter inte efter någon diet för jag vill ha det kravlöst och enkelt.

Jag håller mig till frukost, lunch och middag samt mellanmål två gånger om dagen. Mellanmålet kan bestå av 1-2 kokta ägg eller lite yoghurt. Ibland är det någon frukt. Ägg kolar jag upp så det finns i kylskåpet.

Målen består inte av stora portioner men jag är mätt. Såser och det som innehåller mycket fett väljer jag bort. Fett funkar inte så bra för min ”kompis”. Skulle jag någon gång vilja smaka på någons hemmagjorda sås jamen då gör jag det. Det är inget misslyckande men det är inte sås varje dag för då mår inte ”kompisen” så bra utan börjar krångla. Potatis i alla dess former väljer jag bort. Istället för exempelvis pommes kan jag äta mer grönsallad eller lägga rotfrukter på en plåt och in i ugnen i 20 minuter. Det finns inget jag saknar i matväg förutom lök men det är inte så gott att det är värt att det ska krångla.

Det är så lätt när man följer en diet att man känner misslyckande om man inte är konsekvent och jag vill ha det kravlöst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s