Boka bara in 60 procent

Fantastiskt väder på söndagens promenad 😊. De senaste dagarna har det varit tråkigt regn. Det är en charm att bo i ett land med fyra årstider. Men trots det så ser jag inte fram emot vintervädret, vi var inte så kompatibla sist.

Idag gav jag en vän goda råd 🙂. Det handlar om att stressa mindre och faktiskt sätta sig själv mer i centrum. Att njuta och koppla av mer än vad man faktiskt gör. Att sluta planera in saker till 100 procent. Det räcker med att planera in 60 procent, de andra 40 fyller sig självt. Säga nej till möten, säga nej till trimningar, rensa i kalendern innan utställningar. Att göra tomt i almanackan före och efter utställningar för att få återhämtning. Återhämtning är jätteviktigt. Man behöver inte ställa ut mindre men sätta sitt eget välmående mer i centrum. Man kan bo på bra hotell, äta frukost och middag i lugn och ro.

Problemet med att boka in 100 procent i kalendern är att det medföljer stress. Att ligga på en hög stressnivå hela tiden gör att man kanske inte lyssnar när kroppen ger signaler om att något inte står rätt till. Man Man tänker, bara den här aktiviteten är över på jobbet så blir det lugnare, efter den utställningsresan blir det lugnare och så fortsätter man att tänka så.

Nej, ta kalendern och gör kryss på dagar i månaden som innebär att dessa inte är bokningsbara. Jag har såna dagar men det innebär att jag ändå gör något. Jag kan bada katter eller trimma en hund vilket är avkoppling för min själ. Skillnaden är att jag då inte har en massa andra aktiviteter samma vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s