Tankar en tisdag

Jag tror att Vera ska löpa vid årskiftet och då blir det valpar i februari 2019 och det kan också bli att valparna föds i början av mars med leverans i maj. Februari/mars är en bra årstid. Det känns alltid som årets lugnaste månader. Allt hänger på löpet. Men en bra utomhustid blir det för valparna innan det är dags för leverans.

Sen blir det BPH för kullen april-maj 2020. Jag är inte stenbock för inte och däremellan några trim-/pälsvårdskurser för kullen 😀. Sträva pälsar med rena peppar/salt färger 😍.

Vill någon göra något annat med sin dvärgschnauzer så går det utmärkt. En dvärgschnauzer är en perfekt allroundhund. I arbetet med en dvärgschnauzer så väger ägarens insatser mer än utlovad reklam från uppfödare. Meriter ärvs inte ner oavsett vad utan allt kräver en insats oavsett vilken hundsport man vill ägna sig åt. Bara ha roligt med en fyrbent kompis förgyller livet om något.

I tre led i kullens stamtavla är alla hundarna mentalbeskrivna utom en. Det ska bli roligt att fortsätta det arbetet och bidra med information om rasen. BPH eller MH? Tyvärr krävs det en för stor arbetsinsats att ordna ett MH. BPH anmäler man till och en klubb gör hela jobbet.

Igår pratade jag med en av mina vänner på fb om hur bra det är att hålla borta energitjuvar och lägga sin tid på det som är roligt. Jag orkar inte med uppfödare som inte har någon självkänsla, som blir stressade/nedstämda när andra företar sig något. Det finns självhjälpsböcker. Jag har skrivit om det förut, att det är ett problem när ens identitet ligger i hunduppfödning. Uppfödningen får inte bli en penisförlängare som stärker det egna jaget.

Idag blir det distansarbete men ändå en sväng in till stan för ett besök hos kiropraktorn. Lite knakeliknak i nacken väntar 😊. Och ett styrelsemöte på telefon ikväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s