Ordning på alla papper inför flytten

Valparna upptäcker hela huset förutom mitt sovrum som numer är hundfritt 😊.

Arbetsvilliga linjer är fel uttryck att använda sig av i vår ras. Det hör hemma i bruks- och jaktvärlden. Det som gör våra hundar duktiga i agility, rallylydnad, lydnad mm är att vår ras är en toppenbra allroundhund som tillsammans med duktiga ägare gör bra ifrån sig. Det är alltså inget konstigt att se duktiga ekipage i vår ras. Det är ca 20 år sedan som lydnad infördes som tävling på cupen som en gren och några år senare agility. Min ena svarta dvärgschnauzer hade en halvbror som hade en matte som körde bruksgrenen rapport med honom.

En dvärgschnauzer ska inte vara som en labrador, det innebär inte att de inte gillar människor eller att de är asociala. Mina hundar är jätteglada och sociala med familj och vänner. De köper inte främlingar rakt upp och ner men efter en stund så gosar de mer än gärna med besöken. Jag har haft en dvärgschnauzer som älskade allt och alla. Åkte vi tåg fick jag hålla honom i kort koppel annars hoppade han upp i knät på någon passagerare. Han behandlade alla som om han hade träffat dem innan 😂. Jag älskade honom även om beteendet inte var rastypiskt.

Nedanstående bild är från köpa hund för dvärgschnauzer, att jämföra med labrador vs människor på den andra bilden under punkt 4 ”vänlig och spontan i kontakten med andra hundar och människor”.

Snart börjar valparna att flytta förutom Gunnar och Gunvor som ska bo kvar. Broschyrerna för BPH finns för utskrift på SKKs hemsida men man kan också maila och beställa dem.

Mapp för alla papper och så Agrias tävlingsmapp för förvaring av stamtavlan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s