Snart utställningar igen

Lyxtallrik från lanthandeln Vedlunds livs. Lanthandel låter kanske inte så mycket för världen. MEN den här lanthandeln är en pärla som har allt och nu även lyx 😊. Inför varje helg kan bland annat lyxtallrikar som ovan beställas 😋.

I Klockhammar finns denna fina och välskötta badplats. Det finns två hus till salu i Klockhammar, här är det perfekt att bo som hundägare 😊.

Helmer promenerade igår i Agrias Kattparad för hemlösa katter. Det finns över hundratusen katter som saknar ett hem. Som strövar fritt, som inte har någon som tar hand om dem efter att de blivit skadade antingen genom att bli påkörda av en bil eller slagits med en annan katt om ett revir och ådragit sig skador, ingen som ser till att de kastreras, ingen som vaccinerar dem mot dödliga viruset, ingen som borstar deras päls så den hålls fri från tovor, ingen som ser till att de har det varmt när det är 10 minusgrader ute osv. Det finns katthem som tar hand om hemlösa katter men det är inte ens i närheten av en promille. Agria skänker 10 kr per katt som deltagit i kattparaden.

Helmer fick sällskap av Gunvor (Brackets Fröken Fleggmans Mustasch). Gunvor är drygt 15 månader och jag mätte hennes mankhöjd häromdagen till 33 cm.

Efter lunch ägnades tre timmar (utomhus) åt ett Teamsmöte med SVERAK som informerade klubbarna om den nya uppfödarutbildningen. Man måste inte sitta inomhus när det är möte 😊.

1 juni kommer anmälan till några av min specialklubbs utställningar att öppnas 👍. Danmark har redan öppnat för sina utställningar, grattis till fina svenska resultat! Påminner mig om att jag måste borsta av resultatsidan igen på FB 😊🥂. Jag har inte varit i Danmark sedan 2016 då vi körde en tredagars utställning i Vejen och Torsten och Vera blev danska champions. Det gick bra både för Brackets och Gigs den helgen 😊. Danmark har väldigt trevliga utställningar. Nästa gång det blir bron över till Danmark för mig blir med Gunvor även om det nog dröjer till 2022-2023. Bro och bro, det blir säkert färjan över igen så kan man passa på att ta en fikapaus samtidigt 😊.

Om medlemmarna visste hur mycket tid utställningsgruppen lagt ner i kulisserna med att planera för utställningar förra året och även i år 🙈. Det har funnits plan A, plan B, plan C men sen har inget kunnat genomföras, först pga SKKs CS övertolkning av en statlig myndighet (något som tack och lov är historia nu) och sen av pandemilagen och det sistnämnda ifrågasätter jag inte. I kattvärlden genomfördes två utställningshelger 2020 och sen kom pandemin i mars. Alla kattklubbar följde FMHs rekommendationer och ställde in sina utställningar utan att förbundet SVERAK tog några beslut.

Under ett normalt år finns det ca 45 officiella utställningar i Sverige att tävla om cert på för min ras dvärgschnauzer, i år betydligt färre. Det är bara att gilla läget. År 2022 är vi förhoppningsvis tillbaka till det normala igen. Finns utställningsintresset kvar hos alla eller har det blivit mindre eller större. Time will tell 😊.

Vi lever fortfarande i en pandemi med restriktioner trots lättnader av det sistnämnda. En pandemi innebär att även om något är tillåtet så är det inte automatiskt att det är lämpligt. Men utställning utomhus med avstånd och andra förhållningsregler ska göra att vi inte blir smittade eller smittar andra. Vi som jobbar statligt fick förrförra veckan besked om att vi ska fortsätta arbeta hemma till och med 15 september så än är det inte över trots vaccineringar men vi håller ut lite till 😊.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s