Vad är drivkraften

Jag älskar försommaren, skulle vilja behålla den här tiden lite till 😊. Bilderna ovan är från Klockhammar som just nu är en blommande idyll.

Mina dygn fylls just nu med arbete och sen följt av ideellt föreningsarbete 😊. Om 2,5 vecka är det semester igen och då pausas inte bara jobbet utan även föreningsarbetet, ja inte helt men nästan. Vad är det som driver mig att arbeta med klubbarbete? Det är inte att få bekräftelse eller få bestämma, detta ryms inom mitt jobb på dagarna så det räcker och blir över 😊. Jag är helt enkelt sämst att sitta på läktaren. Vill jag att något ska bli av eller förändras så kan jag inte förvänta mig att andra ska göra ordna allt utan då får jag hjälpa till. Klubbarbetet är som roligast när man är omgiven av likasinnade. Inte att vi är lika som personer och har samma åsikter men att man jobbar för medlemmarna och inte för sig själv. En klubb utan aktiviteter är ingen klubb för mig. Men fler som hjälper till desto fler aktiviteter, tillsammans är roligare och det blir dessutom bättre 👍.

Bekräftelse, jobba med klubbarbete för att få bekräftelse är inte så fruktbart för det är sällan man får beröm, eller åtminstone så mycket beröm att det står i relation till arbetsinsatsen. Det är inte så att folk inte är nöjda, generellt i samhället är vi dåliga på att ge beröm. Vi tänker ibland att något var bra men glömmer att säga det högt. Så det är inte beröm som är viktigt. Men det är roligt att få beröm. Men jag likväl som jag får beröm är det bra med ris för då kan det bli ännu bättre nästa gång 😊. Konstruktiv kritik är viktigt.

Bestämma, ja som styrelseledamot bestämmer jag en hel massa saker mellan himmel och jord. Det är inte att bestämma som är viktigt för mig utan att jag får vara med och påverka utifrån vad man fångar upp att medlemmarna vill och vad som är bäst för klubben. Jag gillar förankring och delaktighet, något som kännetecknar en modern arbetsplats, och det har jag med mig i arbetslivet. Någon kanske tror att det handlar om osäkerhet men då får man tro det. Beslut 1) som serveras uppifrån och ner, så kallat top down eller 2) som fattas efter att lyssnat in sina medarbetare genom att gjort dem delaktiga i projekt/arbetsgrupper på lägst ändamålsenliga nivå. Vem har bäst resultat och verksamhet av A eller B? Var är nöjdheten högst?

Tillsammans, det är inte ovanligt med enmansarbeten i klubbvärlden. Risken är att man sliter ut vederbörande men också att det blir ensidigt och smalt. Det finns inget bättre än att ha ett förslag och diskutera det i en grupp få in andras perspektiv och tankar och så spinns det vidare och justeras till det bättre. Det kräver prestigelöshet en grupp men som sagt det blir så mycket bättre när ingen kör på ”my way is the highway”.

Många vill inte jobba ideellt för man vill inte ha drama. Men man måste inte hamna i draman. Jag är aldrig statist utan låter folk springa runt själva i sina draman. Jag orkar inte för fem sekunder lägga energi på det. Idag är folk mer lättkränkta än för 20 år sedan. Jag har ingen vetenskaplig studie mer än mina 23 år i föreningsvärlden och kan göra en jämförelse. Jag vet inte om det är mer stress och mer krav på människor idag än tidigare och att alla inte riktigt tar hand om sig som ligger till grund för dramat. Men som sagt när det är drama får personen ägna sig hur mycket som helst åt det men glöm inte, det är inte obligatoriskt att delta.

Efter mitt 2018 är prioritering av vad som är viktigt i livet glasklart 😊. Nu ligger sommaren framför fötterna och livet rullar på 😊.

Jag ser fram emot att få börja använda burklädseln. Jag bryr mig om var jag får åka bara det är en hundutställning 😂. Självklart kommer min klubb anordna coronasäkra utomhusutställningar annars hade jag stannat hemma året ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s