Spårträning och less is more

Igår var det spårkurs hos BM:s Hundtjänst för Gunvor (Brackets Fröken Fleggmans Mustasch). Vi höll till i skogarna i närheten av Fellingsbro med sju andra ekipage. Skogen var tät och höll solen borta och det var först på eftermiddagen som vi började känna av den 26-gradiga värmen. Det blev fyra spår och det sista hade kursledaren gått. Vid första spåret hade inte polletten trillat ner och jag tänkte att om Gunvor ska leta rätt på en gammal dement tant som förvillat sig i skogen ligger tanten risigt till men vid andra spåret hade hon fattat. Det var ett trött gäng på söndagseftermiddagen 😁. Gunvor tyckte det var kul så nu ska vi fortsätta träna 😊.

Mitt eget lokalsinne är urkasst och jag är glad att början spårens början är markerade. Även att jag själv gått spåret så kommer jag aldrig ihåg början 😅.

Jag har beställt nytt fodral till trimväskan för saxar och ullkammar. Det jag haft de senaste åren är för stort och klumpigt. Mina hundar är klara hemma men verktyg finns med för att rätta till något som man eventuellt upptäcker på utställning innan det är dags för hunden i ringen. Det hänger förmodligen inte alls på det där sista man hittar 🤣. Utställning är ingen trimtävling men jag vill att hunden ska vara fint presenterad. Jag vill samtidigt släpa med så få ting som möjligt på hundutställning och det nya fodralet rymmer färre verktyg. De verktyg som inte använts tidigare på utställning får vara kvar hemma. Egentligen är det bara hunden, vaccinationsintyget, kam, nummerlappshållare, vattenskål och utställningskoppel som behövs. Less is more helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s