Inte utställning till vilket pris som helst

En trevlig kväll hemma hos Hans och Paulo i Kumla. Vem behöver TV när det finns kattungar att titta på 😻. Hans och Paulo föder upp ocicat och dessutom utan restriktioner.

Jag kan konstatera att jag är något bättre på minigolf än Yatsi. Jag hade tärningarna mot mig hela tiden 🤣.

Jag hade gärna varit på SSPKs utställningar i Piteå i helgen och ställt ut men jobbet börjar igen på måndag (på mitt jobb beslutas semestern i början på mars 😅). Västmanlands kennelklubb har utställning idag i Västerås. Men jag betalar inte en anmälningsavgift på 500 kr till en svensk utomhusutställning. Det är en principsak för mig att avgifter nu när pandemin startar upp inte höjs. Parkeringsavgiften var gratis men det spelar ingen roll, det är en parkeringsavgift mindre per bil men det är fler hundar än bilar på en utställning. Ska en avgift höjas ska det finnas ökade kostnader och att man verkligen har gått igenom kostnadssidan för att se om det finns något annat att minska på. Om klubbar kör med förhöjd avgift och jag väljer den senare perioden så betalar jag utan problem den högre.

Jag har 500 kr så det är inte det som problemet. Till den här utställningen behövdes fler domare/ringsekreterare för att fixa deras koncept med upplägg av utställningen men jag valde ändå att inte anmäla. Ska utställningar kosta hur mycket som helst att anordna så är det bättre att låta andra klubbar anordna utställningar som klarar att ligga på normen vad gäller anmälningsavgifter.

Jag vet också vad det kostar att ordna så jag gjort budget för utställningar både i min länsklubb och för specialklubben.

Ja vi uppfödare får pengar för våra valpar när vi säljer dem och ska ha råd att ställa ut. Men ska det till slut bara vara uppfödare som ställer ut? Det är tillräckligt få valpköpare som själva ställer ut sina hundar. Det är bättre att få så många hundar som möjligt på en utställning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s