En liten utställningsturné

Då var ytterligare en utställningshelg avverkad, Värmano och Vänersborg 😊. Med starttider för raserna underlättar det att planera för när man tidigast behöver vara på plats. Lördagens sena start för dvärgschnauzer peppar/salt innebar att jag kunde åka på morgonen och lämna dogsen på hundpensionatet som ligger efter vägen. Allt utan att behöva stiga upp i någon oktristlig tid. Det har i alla tider stått i pm att utställare kan räkna med att domaren dömer ca 20-25 hundar per timme men med en domare som dömer snabbt och några dragna hundar så är inte den beräkningen att lita på. Därför ett stort plus till starttider då vet jag att rasen börjar inte innan dess.

I samband med utställningen på lördagen passade jag på att köpa honung av Helena (kennel Grangläntan) som inte bara föder upp dvärgschnauzer utan är också, för mig något så modigt som, biodlare 🐝. Som liten var jag hysteriskt rädd för getingar och bin, något jag inte är längre då jag upptäckt att det finns värre saker 😅. 🐝 är viktiga insekter med en viktig uppgift i naturen.

Några av burkarna packade jag ner i presentpåsarna som jag skänkte till dagens BIS-1 på SSPKs utställning. Vill man skänka priser till SSPKs utställningar så lämnar man bara in det i sekretariatet när man kommer till utställningen 👍.

Här på Värnamo BK var utställningen. Två ringar bakom klubbhuset huserade SSPK. Jag glömde att fota på baksidan så det här är allt som bjuds.

En del har med sig eget ”hotell” på utställningsresorna. Maria och Veronica hittade man på första parkett med sin plåtis 😊.

Efter BIS-finalen var det dags att styra bilen mot Vänersborg och hotellet.

På hotellet mötte Christina upp mig för middag. Här är en bild på förrätten.

Vy från hotellets restaurang. Utställningsplatsen ligger precis bredvid Göta älv.

Skönt med gångavstånd till utställningen, bara att ta sin utställningsvagn och rulla iväg 😊.

Den här vackra vyn passerade vi på vägen, det var ljust men bilden blev lite mörk i mobilen.

Jag kör utan tält den här säsongen men till Vänersborg skulle jag låna ut mitt tält till Maria som skulle ställa på förmiddagspasset (jag hade eftermiddagspasset) och ställde i Högbo på lördagen och skulle komma till Vänersborg sent på lördagskvällen.

Det är skönt att ha tältet uppsatt på morgonen när man kommer till utställningsplatsen så efter middagen på lördagen så tog jag utställningsvagnen och lastade tältet på den och så gick jag och Gunvor och satte upp det. Det blev snabbt mörkt på kvällen så ringnumren syntes inte längre men jag hade ringkartan i minnet samt Anne och Ann-Louise tält som riktmärke. Med IPhones ficklampa så gick det bra. Men det var fler som använde samma metod, det lös lite här och var i mörkret 😁. På morgonen följde jag och Gunvor med Maria som ställde två svarta hanar. När svart dvärgschnauzer var klar bestämde jag mig för att behålla tältet uppe hela dagen då solen lös med sin frånvaro och höll oss varma från den kalla vinden.

Vi hann fota lite snabbt före bedömningen. Inte helt lätt att fota själv men kul att ha bilder från utställningstillfället 😊.

Vi var ett gäng som gick till det närliggande hotellet och åt lunch tillsammans. Väldigt trevligt att hinna umgås. Det gör sån skillnad på att få äta lunch, ett måste för min skalmansklocka 🤣 men man orkar så mycket mer.

Vi har haft en jättetrevlig utställningshelg och idag är det måndag, tillbaka till det verkliga livet 😊. Tack alla för den här helgen!

Ps. Hemsidan brackets.se är uppdaterad under nyheter 😊.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s