Livet pågår nu och jag hakar mer än gärna på, as simple as that

Kameran fungerar superbra! Det finns en inställning så jag kan avaktivera notiser när jag är hemma om att kameran upptäckt något. Jag ska bara hitta den funktionen så slipper jag få hundra notiser om ”the camera has spotted someone in the livingroom/kitchen 🤣.

Idag ska jag ta första dosen av vaccinet mot TBE hos Svea Vaccin som har drop in. Det stod att det var vanligt med biverkning i form av feber men flera som jag känner som har tagit vaccinet har inte känt av något efteråt. Jag måste ställa det i relation till hur det är att bli sjuk i hjärnhinneinflammation 😬. Med tanke på att jag bor i ett fästingtätt område och har hund så är det klokt med TBE-vaccin. Alla fästingar är inte sjuka men jag vill inte ta risken att ligga på sjukhus i tio veckor med hjärnhinneinflammation 😬.

Flera klubbar som anordnar utställning inomhus får kritik för att de förtydligar att de följer FHMs riktlinjer (några dessutom i hallar som är covid-certifierade). Vi ska alla följa FHMs riktlinjer. Är du inte vaccinerad ska du vara försiktig och det är man knappast inte om man går på en inomhusutställning. Arrangörer skriver det här redan i om/inbjudan men ändå blir folk överraskade. Det pågår fortfarande en pandemi i världen och även i Sverige, hur kan man bli överraskad av att FHM kommer med förslag om att visa upp covid-pass 🤔. Vi som är vaccinerade kan bli smittade och vi kan även smitta men risken för det är betydligt mindre än om jag vore ovaccinerad. Hade inte vaccinet gjort någon verkan hade vi fortfarande haft överfullt på IVA. Var och en gör som den vill när det kommer till vaccinering men om jag skulle vara i en riskgrupp och inte kunde vaccinera mig så var en inomhusutställning det sista jag skulle välja att befinna mig på.

Personliga integriteten blir kränkt av att visa upp ett covidpass? Här finns ett alternativ och det är att inte delta. Det är inte tvång på att delta.

Jag hörde häromdagen om person som är svårt sjuk i covid-19 som inte har underliggande sjukdomar men har valt att inte vaccinera sig. Återigen det är ett eget val att vaccinera sig men blanda inte ihop det med uppvisande av covidpass med att inskränka i den personliga integriteten. Den bryts det mot flera gånger när du ligger inlagd på sjukhus och främmande personer tvättar dig och sätter kateter för att du inte är kapabel att duscha eller gå på toaletten själv. Läkarna går ronden och berättar allt om din sjukdom trots att du delar rum med en annan patient, inte så privat längre.

Dessutom lever vi i ett övervakningssamhälle där din telefon berättar allt du skriver och säger för NSA redan. Vi har flera platser i länet där du filmas när du vistas där. Vi berättar allt om oss själva på sociala medier osv men gud förbjude att visa upp ett covidpass i telefonenför att kunna delta i ett evenemang. Jag får inte ihop det, för mycket inkonsekvens 🤔.

Jag själv tänker leva livet (om än ansvarsfullt). Jag tänker inte leva isolerat i arton månader igen för att någon känner att det orättvist att visa upp ett covidpass. Ja den som inte vill eller kan vaccinera sig ska inte vara i stora folksamlingar. Är vi som har vaccinerat oss egoistiska som inte tänker på den som inte vill/kan vaccinera sig? Nej för det skulle innebära att vi skulle få begränsa oss en hel del. Varför ska jag ha tagit risken med att vaccinera mig och sen skulle jag få fortsatta med begränsningar 🤔. Livet pågår nu och jag hakar mer än gärna på, as simple as that.

Strider det mot lagen att visa upp covidpass? nej vi var en tillfällig pandemilag som ger regeringen möjlighet att införa effektiva verktyg och den tillfälliga lagen gäller till och med 31 maj 2022.

Från regeringens hemsida om pandemilagen: ”Coronavirusets påverkan på samhället är stor och regeringen behöver effektiva verktyg för att kunna anpassa restriktioner snabbt och träffsäkert. Den tillfälliga pandemilagen har tagits fram för att regeringen ska kunna hantera den stora smittspridning som coronaviruset orsakat. Det har handlat om att kunna begränsa verksamheter där det finns stor risk för smittspridning, samtidigt som man inte begränsar verksamheter som kan bedrivas smittsäkert.”

🎧 tips på poddar (som jag själv hittat till genom tips):

Klimakteripodden

Hälsorevolutionen

Sektpodden

En reaktion på ”Livet pågår nu och jag hakar mer än gärna på, as simple as that

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s