Huvudstaden

Yavira med sin assistent i BIS-finalen

Igår var jag och Yavira (PR CH SE*Shinseina Yavira Of Kismet) på dubbelutställning i huvudstaden. Resultat och bilder från dagen finns på hemsidan.

Det fungerar bra för mig med dubbelutställning när jag bara anmäler en katt. Men det är bra att det finns variation av olika utställningsformer. Alla kan inte ta semester i två dagar och även jag som är ledig lördagar och söndagar har inte heller lust att alltid tillbringa ”hela” helgen på utställning.

Är det något som är bra för sporten är det tidig hemgång. Varför ska katter sitta i en utställningsbur längre än nödvändigt. Även om de kanske inte har något emot det så är det ändå till kattens fördel med färre timmar i en bur. Jag köper inte alls argumentet, passar det inte så stanna hemma.

Men som sagt variationen av de olika utställningsformer som ett, två cert eller tre kommer göra att nya som gamla utställare hittar det som passar dem och deras katter. Jag ser bara fördelar för sporten med olika certvariationer.

Jättekul att Maria Janssons fina norska skogkatt S*Beyond’s Juicy Fruit vann sitt femte BIS i lördags och därmed blev Junior Winner! Bibbi var snäll och livesände så vi fick följa det hemifrån 😻.

Maria med uppfödare Bibbi Åberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s